dijous, 6 de novembre del 2008

Els 16 en imatges

Primera parada de la ruta turística del diumenge 2 de novembre. A la ciutat es respirava la victòria demòcrata per tot arreu.
A la White House de dia i de ruta turística. Tant sols 48 hores després, hi tornaríem de nit i per celebrar la gran victòria. L'entrada principal, que aquest dia estava força buida, es va omplir de centenars de persones la nit del 4 de novembre. Tots cridaven alhora: "Bush Go Home". Nosaltres també.

Al World War II Memorial, tots 16 continuant la nostra visita turística. Aquí la majoria de monuments eleven la "gran tasca" dels soldats nord-americans.
Reflectint-nos a la Reflecting Pool del National Mall.
El National Mall va ser el primer testimoni de l'enorme il·lusió dels 16 de Washington.
El monument a Lincoln, visita obligada per a qualsevol turista a la capital federal.
4 de novembre de 2008, 9hores del matí del dia D, els 16 de Washington ben mudats per una nit de gala.
10.00 hores del dia 4, Daniel Ureña i César Martínez ens reben a la George Washington University i ens expliquen la conquesta del vot llatinoamericà per part de McCain.
Al Departament d'Estat ens van desvetllar algunes de les claus de relacions bilaterals entre Espanya i EEUU. A més ens van avançar que confiaven en que a partir d'ara millorarien.
L' International Forum Press Center ens va acollir durant la tarda electoral. Les xifres arribaven en compta gotes i els nervis i la tensió anaven creixent.
Nit del 4 de novembre, Festa de Campaigns&Elections. Sabiem que la nit seria llarga, però no ens imaginàvem que acabaríem unint-nos als milers de nord-americans que van sortir al carrer per celebrar la victòria de Barack Obama. Segons diuen, mai s'havia viscut una nit com aquesta. Nosaltres ens ho creiem.
Al Hay Adams Hotel hi havia la majoria de televisions del món seguint la jornada electoral. Entre elles TVE. La majoria de periodistes observaven, sense paraules, la creixent congregació de gent davant les portes de la casa blanca. Entre els milers de persones que cridaven "Bush Go Home" hi havia els 16 de Washington.
Virginia va donar la vistòria definitiva a Barack Obama, en sentir el nom d'aquest estat va esclatar la gran festa.
Per tots nosaltres, com per molts nord-americans, una de les nits més màgiques i emocionants de la història.
Dijous 6 de novembre de 2008, reunió a l'ambaixada espanyola a Washington. El ministre conseller de l'ambaixador Jorge Descallar, ens va atendre uns minuts i ens va relatar la nit electoral, tal i com la van viure ell i el secretari general del PSOE, José Blanco.
13:30 Dinar amb l'editor de Campaigns and Elections, Jordan S. Lieberman, qui ens ha fet el seu particular anàlisi de la campanya electoral.
19:00 La foto més valuosa amb Joe Napolitan, un dels més grans assesors polítics de la història, entre molts d'altres, John F. Kennedy va seguir els seus consells.
19:30 Ens donen la benvinguda al Congrés de l'Associació Internacional de Consultors Polítics on ja hem començat a fer els primers contactes. A la foto, un dels gurús més importants de l'aplicació d'internet a les campanyes electorals.